Na 40 minuta vožnje pomorskim ili na dva sata vožnje drumskim putem od Herceg-Novog nalazi se atraktivno izletište i plaža Žanjice. Ova prelijepa i velika plaža okružena je maslinjakom usred koga se nalazi živopisna bokeljska crkvica.

zanjice5

Od Herceg Novog do Žanjica i nazad konstantno saobraćaju brodići kojima, ukoliko nemate svoje plovilo ili automobil, možete brzo stići na ovo popularno izletište.

Kada su u pitanju ugostiteljski objekti na Žanjicu, nema krize. Tu je nekoliko restorana zahvaljujući kojima izlet na Žanjice slobodno možete planirati kao cjelodnevni.

Morska voda na plaži Žanjice je A kategorije a tome doprinosi otvorenost plaže prema Jadranskom moru.

zanjice-plaza

Do Žanjica saobraćaju turistički brodići iz Herceg-Novog na svakih deset minuta u periodu od 9h do 13h, a povratak je od 17h do 20h. U jednom smjeru za kartu teba izdvojiti 2 eura. Iz Herceg-Novog brodići polaze sa više lokacija. Svaki od brodića u turi obilazi plaže: Hotela „Plaže“, Škvera, Tople i Galeba.

zanjice2

Sa Žanjica na svakih pola sata saobraćaju turistički brodići za prirodnu atrakciju – pećinu „Plavu špilju“. Za tu izletničku turu treba izdvojiti nekoliko eura, u zavisnosti da li se posjećuje ostrvo „MAMULA“.

zanjice

Preporučujemo: Pećina PLAVA ŠPILJA